Proizvodi

Proizvodi PRIOR odlikuju se vrhunskim kvalitetom, preciznošću obrade i besprekormom završnom obradom. PRIOR je garancija dugotrajnosti i pouzdanosti.

Fasade

Staklena fasada
fasada
Fasada
Fasada

Iz godine u godinu staklo uzima sve veći značaj u građevinarstvu kao materijal budućnosti koji može da zameni dosadašnje fasadne materijale, kao sto su cigla i blok.

Svojim karakteristikama zid zavese postižu kompletnu termoizolacionu, akustičnu, solarnu, UV zaštitu pa se kompletne zgrade oblažu staklima - staklenim fasadama. Ove fasade se intenzivno koriste na modernim poslovnim objektima poslednjih godina, kako u svetu tako i u Evropi.

Pri izboru fasadnih profila i stakala mora da se vodi računa o nameni objekta, statičkom proračunu nosećih elemenata fasade i to na osnovu brzine vetra zastupljenog u toj oblasti, težine staklala i drugih faktora, geografskom položaju objekta, površini fasade.

Alu staklene fasade

 • Klasična
 • Polustrukturalna
 • Strukturalna

Ventilisane fasade

Alubond
Trespa sistem

PRIOR projektuje, vrši proizvodnju potkontrukcije, oblikovanje fasadnih površina od kompozitnih ili prirodnih materijala kao i preciznu montažu. PRIOR tim inženjera, tehničara proizvodnje i montažera uz perfektnu logističku podršku realizuje ideje arhitekte i investitora tako da netransparentnim delovi fasade konzistentnom bojom, teksturom i predantno postavljenim vezivnim i prelaznim elementima ostvare potpun vizualni utisak

 • Aluminijumske i Alu Bond
 • Fundermaks
 • Fasade keramika, kamen,
 • Trespa

Vrata

Aluminijumska vrata

Aluminijumska vrata
 • sa termo prekidom
 • bez termo prekida
 • Aluminijum-drvo

Alu ulazna vrata

Ulazna vrata kao reprezentativni element na jednom objektu oblikuju njegovu arhitektonsku sliku.

Ulazna vrata Vašem domu daju pečat originalnosti i povećavaju celokupnu vrednost objekta. Kao reprezentativni detalj objekta moraju zadovoljiti zahteve trajnosti, funkcionalnosti, sigurnosti i estetike.

Alu klizna vrata

Klizna vrata

Klizna vrata veoma su pogodna kada se želi maximalno iskoristiti prostor.

Sistem otvaranja je jednostavan i maximalno funkcionalan s obzirom da je danas potreban svaki centimetar prostora u kojem boravimo. Klizne stene idealne su kao panoramske, ali isto tako za male i uske prostore za izlaz na terasu ili dvorište.

Alu harmonika vrata

Harmonika vrata

Harmonika vrata nalaze idealnu primenu kad objekata gde se želi ostvariti povezanost arhitektonskog koncepta objekta sa prirodom.

Koriste se kod letnjih terasa (za kafiće i sl.) gde su estetika i funkcionalnost od posebne važnosti, kod privatnih vila, luksuznih objekata.

Staklena vrata

Staklena vrata

Povezuju unutrašnjost i spoljašnjost prostora

Staklena vrata počela su se ugrađivati pojavom nove generacije mladih dizajnera i arhitekata u želji povezivanja prostora sa njegovom spoljašnošću I ostvarivanja viskokih estetskih vrednosti. Staklena vrata dele se na više tipova, odnosno modela, zavisno od materijala i njihove namene kao i načinu otvaranja.

Ostakljuju se sigurnosnim kaljenim staklom velike čvrstoće. U slučaju loma kaljeno staklo se raspada na hiljade komadića kojima se čovek ne može ozbiljnije fizički povrediti.

Automatska vrata

Automatska klizna vrata su vrata na elektromotorni pogon

Otvaraju se i zatvaraju na principu senzora i fotoćelija. Kompletna automatika je od proizvođača G-U grupacije BKS, a stakla su sigurnosna laminirana ili kaljena.

Klizna vrata sa Compact Master automatikom imaju visinu kutije samo 100 mm predviđenu za automatiku pa se savršeno uklapaju u arhitekturu objekta. Automatska klizna vrata najčešće se ugrađuju u objekte kao što su shopping centri, hoteli, banke, bolnice i svi ostali javni objekti koje karakteriše velik protok ljudi.

Mogu biti jednokrilna, dvokrilna ili sa više krila.

Prozori

Aluminijumski, aluminium-drvo i PVC prozori

Schueco
AWS 70
Drveni prozori
Hauptbild min Stand
 • Sa termo prekidom
 • Bez termo prekida
 • Aluminjum – drvo

Ostali proizvodi

Čelične ograde, staklene ograde, unutrašnje staklene pregrade, brisoleji, nadstrešnice (aluminijumske-staklene), aluminijumske roletne, komarnici.

Staklene ograde

Staklena ograda

Staklene ograde se podrazumevaju pri izradi savremenog objekta. Primena ograda od stakla počela je u eksterijeru, a danas se veoma često koristi i u enterijeru. Staklene ograde izrađuju se u kombinaciji sa inoksom koji čine noseću konstrukciju ograde.

Sve češće se izrađuju samostojeće staklene ograde koje se fiksiraju u podnu čeličnu konstrukciju ili spajaju spiderima.

Staklene ograde moraju zadovoljavati određene sigurnosne kriterijume u zavisnosti od položaja i funkcije na objektu. Minimalnu sigurnost pruža laminirano staklo (dva stakla lijepljena folijom u sredini), jer ukoliko dođe do oštećenja staklo ostaje priljubljeno na foliji, tj. neće se raspasti usled udarca i naneti povrede. Sve češće je potrebno da staklo mora biti i kaljeno (npr. kod spider spojeva zbog rupa). Minimalna debljina stakla mora biti 8 mm ili više, u zavisnosti od dimenzija i tipa ograde.

Brisoleji

Sun protection louver
Expert raffstore krpan

Brisoleji se sastoje od podkonstrukcije na koju su postavljene aluminijumske, drvene ili staklene lamele raznovrsnih dimenzija, oblika i boja.

Lamele se mogu postavljati pod različitim uglovima u zavisnosti od klimatskih zahteva. Mogu biti fiksno montirani na fasadu ili pokretni.